Over Mart Munsters

Mart Munsters is een echt familiebedrijf, opgericht in Deurne. Na uitbereidingen in 2008 en 2020 zijn ook vestigingen in Helden en Leudal actief onder de naam Munsters Helden BV en Munsters Leudal BV. Het bedrijf richt zich vooral op agrarisch loonwerk, grondverzet en transport.

Geschiedenis

Willem Munsters startte in 1940 als loondorser. Zijn zoon Mart hielp al snel bij de uitvoering van zijn werkzaamheden. Onder leiding van Willem breidde ze uit in meerdere agrarische activiteiten, zoals ploegen, grasmaaien en aardappelrooien. Na ongeveer 35 jaar nam Mart, samen met zijn vrouw Leen, het bedrijf over van zijn vader. De agrarische loonwerken werden uitgebreid met diverse machines en enkele medewerkers. Met deze uitbreiding kon professionalisering niet uitblijven. In 1986 richtte Mart en Leen Loon- & Grondverzetbedrijf Mart Munsters BV op.

Uitbreiding werkzaamheden

Door het teruglopen van de werkzaamheden in de agrarische sector zocht het bedrijf naar uitbereiding van zijn werkzaamheden. Deze werden gevonden in het grondverzet, wegenbouw en transport. Na de overname van WTC Leudal is hier bermonderhoud nog aan toe gevoegd.

Opvolging door kinderen

De kinderen, Wilhell, Geert, Marc (tot ons groot verdriet overleden in 1999) en Marieke hielpen van jongs af aan mee en zijn na de studies actief in het bedrijf gaan werken. Sinds 2004 besturen Wilhell, Geert en Marieke mede de organisatie. In 2015 vond gehele bedrijfsopvolging plaats, maar onze bedrijfsnaam zal altijd blijven: Mart Munsters BV.

Overname loonbedrijf

Mart Munsters is door de jaren heen hard gegroeid in zowel machinepark als medewerkers. In 2008 is loonbedrijf Peeters te Helden overgenomen en in 2020 is WTC Leudal in Heythuysen overgenomen. Mart Munsters BV, Munsters Helden BV en Munsters Leudal BV tellen momenteel zo’n 45 medewerkers die kunnen worden bijgestaan door vaste oproepkrachten.

Huidige situatie

Mart Munsters BV biedt - als zelfstandige onderneming - een compleet pakket van dienstverlening aan, gericht op agrarisch loonwerk voor agrarische bedrijven en grondverzet en transport voor aannemers en overheden. Het inspelen op nieuwe ontwikkelingen in de agrarische dienstverlening staat voor het bedrijf centraal. Kernwaarden van de dienstverlening zijn: 24 uur per dag bereikbaar, flexibel en altijd kwaliteit leveren.

Deze kernwaarden blijven niet onopgemerkt bij de klanten; het bedrijf groeit nog steeds. De klant vraagt om specialisatie, kwaliteit en capaciteit. Maar ook de toenemende voorkeur van klanten voor gecertificeerde bedrijven, die diploma’s op diverse gebieden kunnen bieden, maakt dat klanten graag vragen om de dienstverlening van Mart Munsters.

Personeel

Het personeel bestand bestaat uit directie, administratie, IMS-manager, monteur en 45 medewerkers. In de drukke periode worden de medewerkers bijgestaan door een vaste ploeg extra ingehuurde krachten.

Kom gerust eens langs in Deurne, Helden of Leudal. De deur staat open en de koffie staat klaar.

Meer weten over:

Over Mart Munsters

Contact opnemen
GMP Plus
VCA
KIWA voedsel kwaliteit loonwerk
Cumela
TLN