Loonwerk

Mart Munsters is van oorsprong een echt loonwerkbedrijf. In 1940 is het bedrijf begonnen met de eerste loonwerkwerkzaamheden. Inmiddels zijn we uitgegroeid tot een professioneel bedrijf met een kwalitatief hoogstaand, goed onderhouden en uitgebreid machinepark. Door het uitgebreide machinepark in combinatie met ervaren mensen kan Mart Munsters het totale loonwerk pakket aanbieden. Van grondbewerking tot het aanrijden van de kuil.

Passende loonwerk-oplossing

Door de jarenlange ervaring in het loonwerk, speelt het bedrijf goed in op vraag en aanbod vanuit de markt. Door creatief te zijn, weet Mart Munsters voor iedere vraag een passende oplossing te bedenken. Op die manier hoeft een nee nooit verkocht te worden en staan zij 24/7 klaar voor de opdrachtgever.

Kwaliteit

Speerpunt voor het bedrijf is kwaliteit. In de eerste plaats voor het afgeleverde werk, maar ook zeker voor de machines. Goed onderhouden en recente machines maken dat de werkzaamheden altijd netjes en nauwkeurig worden uitgevoerd. De machines worden gedurende het jaar op het bedrijf zelf onderhouden en in de winter krijgen ze hier ook allemaal een opknapbeurt.

Werkzaamheden en producten

In onderstaand overzicht zijn de werkzaamheden, in combinatie met de producten, uiteengezet.

Zaaien

Zaaiwerkzaamheden voer Mart Munsters uit met behulp van GPS systemen op RTK signaal. Door het werken met GPS systemen verminderen wij overlap. Op deze manier kunnen wij sneller werken en zaaizaad besparen. Onze zaaiwerkzaamheden bestaan uit het zaaien van mais, gras, granen en bieten. Ook beschikken wij over machines voor het onderzaaien van mais.

Gewas verzorgen  

Gewas verzorgen doen wij met behulp van veldspuiten, schoffelmachine en wiedeg. Zo kunnen wij mais en grasland spuiten met onze zelfrijdende veldspuit of gedragen veldspuit. Ook beschikken wij over de materialen voor het onderbladspuiten van mais. Wij kunnen uw mais ook schoffelen of eggen.

Onze zelfrijdende veldspuit is voorzien van banden met bandendruksysteem. Met onze gedragen veldspuit kunnen wij spuiten op brede en op smalle banden. Op deze manier zijn onze machines breed inzetbaar voor meerdere teelten. Beide veldspuiten zijn ook uitgerust met sectieafsluiting.

Oogst

Voor de oogst van mais, gras, granen, gehele planten silage, MKS en suikerbieten bent u bij ons aan het goede adres. Voor de oogst van ruwvoer beschikken wij over meerdere hakselaars die wij kunnen uitrusten met een graspick-up, maisbek of maaibord. Ook zijn wij in het bezit van twee opraapwagens voor het oprapen van uw grassilage. Verder beschikken wij over een Ropa bietenrooier voor de oogst van uw voerderbieten, suikerbieten en chichorei.  

Voor het oogsten van granen en korrelmais beschikken wij over twee maaidorsers. Deze maaidorsers kunnen wij voorzien van een 8 of 10 rijer kolvenplukker voor korrelmais of 7,5 meter maaibord voor granen.  

Voor de afvoer van uw producten beschikken wij over meerdere silagewagens en landbouwkippers. Bij langere afstanden kunnen wij ook onze vrachtwagens met walkingfloor of kieper opleggers inzetten.

Voor het aanrijden van uw voerkuil maken wij gebruik van wielladers. Onze wielladers hebben een eigengewicht van 20 ton en zijn uitgerust met dubbellucht voor het optimaal verdichten van uw voerkuil.

2016_iphone_website_037_image
2016_mm_voor_website_136_image
Krone_hakselaar_image
Meer weten over:

Loonwerk

Contact opnemen
GMP Plus
VCA
KIWA voedsel kwaliteit loonwerk
Cumela
TLN