Loonwerk

Mart Munsters is van oorsprong een echt loonwerkbedrijf. Ruim 75 jaar geleden, in 1940, is het bedrijf begonnen met de eerste loonwerkzaamheden. Inmiddels zijn ze uitgegroeid tot een professioneel bedrijf met een kwalitatief hoogstaand, goed onderhouden en uitgebreid machinepark. Door het uitgebreide machinepark, in combinatie met de ervaren mensen, kan Mart Munsters het totale loonwerkpakket aanbieden. Van grondbewerking tot het aanrijden van de kuil.

Passende loonwerk-oplossing

Door de jarenlange ervaring in het loonwerk, speelt het bedrijf goed in op vraag en aanbod vanuit de markt. Door creatief te zijn, weet Mart Munsters voor iedere vraag een passende oplossing te bedenken. Op die manier hoeft een nee nooit verkocht te worden en staan zij 24/7 klaar voor de opdrachtgever.

Kwaliteit

Speerpunt voor het bedrijf is kwaliteit. In de eerste plaats voor het afgeleverde werk, maar ook zeker voor de machines. Goed onderhouden en recente machines maken dat de werkzaamheden altijd netjes en nauwkeurig worden uitgevoerd. De machines worden gedurende het jaar op het bedrijf zelf onderhouden en in de winter krijgen ze hier ook allemaal een opknapbeurt.

Werkzaamheden en producten

In onderstaand overzicht zijn de werkzaamheden, in combinatie met de producten, uiteengezet.

Vredo zelfrijder

Het machinepark is onlangs nog uitgebreid met een nieuwe 6-scharige ploeg, om het land snel en efficiënt te kunnen bewerken. Voor het bemesten wordt, naast gebruik van getrokken tonnen, de 4-wielige zelfrijdende Vredo tracs ingezet. Deze bemesters zijn zelfrijdend en uniek met 4 gelijke grote aangedreven wielen. Zowel de voor- als achteras is sturend waardoor ook rijden in hondengang mogelijk is (lage bodemdruk). Ook wordt er bemest met de zelfrijder op aspergeland. De bemester hiervoor is op maat gemaakt om tussen de aspergebedden door te bemesten.

Aandacht geven aan het gewas wordt steeds belangrijker; zo spuit Mart Munsters sinds dit jaar Ueran (stikstofmest) over grasland met de zelfrijdende spuit op brede banden en bandendrukwisselsysteem (lage bodemdruk), uitgerust met RTK-GPS (optimale verdeling meststof).

Hamermolen voor CCM

Voor het zaaien worden RTK-GPS gestuurde machines gebruikt (optimale verdeling, geen overlapping). De oogst wordt verzorgd met een hakselaar of combine; deze kunnen worden uitgerust met een track-systeem (rupsbanden). Zo verzekert Mart Munsters uw oogst (natte omstandigheden).

CCM malen gebeurt meestal op de losplaats aan de kuil. Zo gaat de CCM direct in de kuil.
Het gras kan gehakseld worden, opgeraapt of in vierkante balen worden geperst. Dit kan in grote en kleine balen. De grote balen kunnen ook gewikkeld worden.

Met al deze werkzaamheden biedt Mart Munsters loonwerk van begin tot eind onder één dak. Neem voor meer informatie contact op met het hoofdkantoor in Deurne.

2016_iphone_website_037_image
2016_mm_voor_website_136_image
Krone_hakselaar_image
Meer weten over:

Loonwerk

Contact opnemen
GMP Plus
VCA
KIWA voedsel kwaliteit loonwerk
Cumela
TLN